Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

03Beter wielrennen met bikefitting

Efficiënter fietsen en het daardoor langer volhouden: het kan, met een gedetailleerde afstelling van je racefiets. Ook pijnklachten rond de knieën, de nek en de schouders, of zadelpijn kunnen verholpen worden met een paar doordachte aanpassingen aan je fiets.
  • Beter wielrennen!
  • Direct effect op je pijnklachten tijdens het fietsen!
  • Blessures in de toekomst voorkomen!
  • Energie besparen, en je vrienden er op de eindstreep uit fietsen!

Herken je deze doelstellingen? Dan is een bikefitting echt iets voor jou! Hierbij analyseer ik je houding op jouw eigen racefiets, en pas ik je zadel en/of stuur zo aan, dat je zonder pijn en met meer power de weg op kan.

Img 2288

Voor wie is een bikefitting zinvol?

Zowel amateurwielrenners als professionals hebben baat bij een bikefitting. Een verkeerde afstelling van je fiets kan zorgen voor allerlei pijnklachten in bijvoorbeeld je nek, rug of knieën. Daarnaast kost een te hoge of te lage zadelstand of stuurpositie meer energie tijdens het fietsen.

Door kleine aanpassingen te maken aan je zadelstand en stuurpositie, kun je direct effect hebben op pijnklachten, kun je blessures voorkomen, én kun je energie besparen tijdens je fietstocht.

Het grote voordeel van een bikefitting bij een fysiotherapeut, is dat hij ruime kennis heeft op het gebied van klachten die bij wielrenners voorkomen, zoals rug-, schouder- of kniepijn.

Wat doen we tijdens bikefitting?

In de intake probeer ik duidelijk te krijgen wat jouw doel is om een fietspositieanalyse te doen. Wanneer je pijnklachten ervaart tijdens het fietsen, voer ik een fysiotherapeutisch onderzoek uit om de oorzaak van je klachten te achterhalen. Daarnaast kijk ik naar spierlengtes en gewrichtsmobiliteit om je blessurerisico's in te schatten.

Ik bekijk je wielrenschoenen, en pas waar nodig je schoenplaatjes aan.

Je meegenomen fiets wordt geplaatst in een Tacx Trainer, en ik meet verschillende onderdelen en afstellingen van je fiets op. Je krijgt vervolgens markers opgeplakt, waarna ik een dynamische videoanalyse maak van je positie en bewegingen op de fiets. Verschillende hoeken van je gewrichten worden gemeten, en vervolgens pas ik je zadel en/of stuur aan. Dit herhalen we net zo lang, totdat je de meest ideale houding op je fiets hebt. Je merkt meteen het resultaat!

Je krijgt uiteindelijk een rapport, waarin de nieuwe afstelling van je fiets staat beschreven. Ik geef je voldoende tips en adviezen mee, om uiteindelijk onbezorgd en zonder pijn je fietstochten te maken.

Afspraak

Wacht niet langer, en maak nu een afspraak voor een bikefitting bij De Gangmakerij! Ik heb inmiddels meerdere jaren ervaring met bikefitting, met mooie resultaten.

Duur: max. 120 minuten
Kosten: zie mijn actuele tarieven
Ik heb na de bikefitting een paar ritten gefietst van 100 km en dat bevalt super goed. Ik merk echt dat ik mijn krachten beter kwijt kan op de pedalen. Ik heb verder totaal geen klachten meer in mijn onderrug. Dat je nog maar veel sporters op deze manier mag helpen!
- Koen Voermans (1987), wielrenner en hardloper, Rijen