Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

De Gangmakerij

De Gangmakerij is de werkplaats waar problemen met de gang (de manier van lopen en fietsen) worden verholpen.
Ik ben jouw gangmaker. Een gangmaker gaat voorop in de (wed)strijd, om jou te laten winnen. Hij maakt van lopen en fietsen weer een feestje.
Mijn visie op voetklachten:
“Onze voeten vormen de basis van ons bewegen. Wij mensen zijn volledig gespecialiseerd in lopen op twee benen. De voeten zijn hierin evolutionair optimaal aangepast aan deze taak. Klachten aan onze voeten vormen daarom een grote belemmering in ons dagelijks functioneren en welbevinden.

De gezondheidszorg probeert bij klachten de oorzaak te achterhalen, en deze weg te nemen. Voetklachten vormen hierop een uitzondering. De gangbare oplossing wordt hierbij namelijk gezocht in het gebruik van hulpmiddelen (steunzolen).

Ik geloof dat onderbeen-, enkel- of voetklachten te behandelen zijn zonder gebruik te maken van steunzolen. Met mijn diepgaande en gedetailleerde kennis over het bewegen van de voet, zoek ik naar de werkelijke oorzaak, en lossen we samen je klachten blijvend op.”
Ik ben Rob Donkers,
en werk sinds 1997 als fysiotherapeut. Ik was van 2001 tot medio 2019 mede-eigenaar van een bekende fysiotherapiepraktijk in Tilburg. Met De Gangmakerij richt ik me nu volledig op mijn passie voor het oplossen van onderbeen-, enkel- en voetklachten.

Al vanaf de opleiding manuele therapie die ik in 2000 afrondde, heb ik een bovenmatige interesse in de voet. Ik besefte toen dat we als fysiotherapeuten hier veel te weinig vanaf weten. Ik schreef mijn scriptie over de verschillende afwikkelmogelijkheden van de voet, en gaf de jaren erna les op deze opleiding over de vorm en functie van de enkel en de voet. In 2013 behaalde ik cum laude mijn Master of Science-titel in de manuele therapie, waarvoor ik onderzoek verrichtte op het gebied van hielspoor en op mobiliteitsmetingen aan de enkel- en voetgewrichten.

Voor mijn volledige trackrecord: LinkedIn
Hardlopen en wielrennen
Het zijn vaak de details die het verschil maken. Zowel bij het verhelpen van klachten, als bij het verbeteren van sportprestaties. Mijn analytische kant maakt dat ik altijd bezig ben met het zoeken naar die details die het verschil maken. Zowel bij mijn klanten, als bij mezelf. Hierdoor kon ik als hardloper mijn 10 kilometer-tijd verbeteren van 'rond de 50 minuten' naar een scherpe 38:40. Hoe kleine aanpassingen grote verschillen maken, zie ik ook terug in de ervaringen van mijn klanten na een 5D-loopanalyse en een bikefitting.