Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie
Online oefenprogramma hallux valgus

Online Oefenprogramma Hallux Valgus

Een hallux valgus, oftewel een scheve grote teen, kan veel pijn doen en belemmeren in het lopen. Vaak is er sprake van een pijnlijke rode knobbel aan de binnenkant van de grote teen, en is het gewricht verstijfd waardoor afwikkelen steeds moeilijker wordt.

Nog niet zo lang geleden was een hallux valgus een garantie op een operatie. Het was de enige manier waarmee de scheefstand van de grote teen gecorrigeerd kon worden, en waarmee de pijn verminderd kon worden. Regelmatig werd daarbij het gewricht vast gezet.

Oefeningen voor Hallux Valgus

In een goed uitgevoerd onderzoek in 2018 werd de effectiviteit van fysiotherapie bij een groep van 28 mensen met een hallux valgus (met een afwijkende hoekstand van gemiddeld 33º) vergeleken met een vergelijkbare groep van 28 mensen op een wachtlijst voor een operatie. De behandeling bestond uit passieve mobilisaties van de enkel- en voetgewrichten, krachtoefeningen van de kleine voetspiertjes en het dagelijks dragen van een teenspreider gedurende 3 maanden. Na deze periode bleek de pijn en de beperking in het lopen significant verminderd, én bleek de grote-teen-hoek te zijn afgenomen tot gemiddeld 24º. De grote teen kwam dus rechter te staan, en hoefde niet geopereerd te worden. En nog mooier: deze effecten waren een jaar na de behandeling nóg aanwezig!

In mijn praktijk zie ik regelmatig mensen met een pijnlijke scheve grote teen, en behandel ze op de hierboven geschreven manier, met zeer goed resultaat.

Fysiotherapie hallux valgus recensie

Ik krijg daardoor vaak vragen uit heel het land of ik iemand ken die dit ook kan, maar dan in Groningen, Friesland, Limburg of waar dan ook. Helaas zijn er maar zeer weinig fysiotherapeuten gespecialiseerd in voetklachten.

Online oefenprogramma Hallux Valgus

Dat bracht me op het idee om een oefenprogramma te maken waarmee mensen zelf hun scheve grote teen kunnen behandelen, waarmee de pijn vermindert, de mobiliteit toeneemt én de scheefstand afneemt. Dat programma is er nu: het Online Oefenprogramma Hallux Valgus van De Gangmakerij.

Mockup hallux valgus

In dit wetenschappelijk onderbouwde programma leer je gestructureerd de klachten van je scheve grote teen aan te pakken. Het programma bestaat uit de volgende stappen:
  • je leert je voet zelf te onderzoeken op pijn en functie (beweeglijkheid),
  • je leert hoe je de mobiliteit van je voet- en teengewrichten verbetert,
  • je leert hoe je je kleine voetspieren, die het bij een scheve grote teen minder doen, weer activeert,
  • en als laatste leer je je balans verbeteren en je voet weer normaal afwikkelen.

Daarnaast is er altijd de mogelijkheid tot het stellen van vragen in de community, waar ik je vragen zal beantwoorden, en je ervaringen kunt delen met andere gebruikers van het oefenprogramma.

Antje, een Nederlandse vrouw die werkt als stadsgids in Dubrovnik, werd zeer beperkt in haar werk als gevolg van haar scheve grote teen. Zij volgde mijn online oefenprogramma, en dit is wat ze daarna zei:

Fysiotherapie hallux valgus recensie antje

  • Neem de regie in eigen hand, voorkom een operatie,
  • oefen zelf je grote teen rechter,
  • en wandel weer zonder pijn en belemmering!

Wil jij net als Antje gebruik maken van dit succesvolle oefenprogramma tegen hallux valgus? Klik dan op onderstaande button en start vandaag nog met de eerste oefening!