Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Meest gestelde vragen over fysiotherapie bij voetklachten

Heb ik een verwijzing van mijn arts nodig?

Voor de meeste klachten die je aan je onderbeen, enkel of voet kunt hebben, heb je geen verwijzing van een arts nodig. Alleen bij chronische indicaties, zoals een stressfractuur (breuk), is een verwijzing wel noodzakelijk om een chronische machtiging van je zorgverzekeraar te krijgen.

Worden de behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Zorgverzekeraars vragen steeds meer en vooral onnodige administratie van zorgverleners. Met De Gangmakerij heb ik geen contracten meer afgesloten met zorgverzekeraars. Daarmee kies ik voor meer tijd voor mijn gasten, en alleen tijd te steken in de nuttige kant van administratie. Jij blij, ik blij!
Dat betekent dat je na elke afspraak de nota zelf voldoet per pin. De zorgverzekeraar vergoedt een groot deel van de kosten, afhankelijk van je aanvullende verzekering. Kijk daarvoor goed naar je polisvoorwaarden.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt maximaal 30 minuten. Een reguliere intake duurt ook 30 minuten. Een uitgebreide intake duurt een uur.

Wat zijn de kosten van het onderzoek en de behandeling?

Kijk hier voor onze actuele tarieven. Het is aan te bevelen om de eerste keer een uitgebreide intake te kiezen, voor extra tijd voor het onderzoek, plus een eerste behandeling van je klachten. 

Waarom zou ik niet voor steunzolen moeten kiezen?

Steunzolen doen niks aan de oorzaak van je voetklachten, en hebben daarnaast invloed op de normale bewegingen van je voeten en de rest van je lijf. Lees hier een uitgebreid artikel over de invloed van schoenen en zolen.

Kan een andere fysiotherapeut ook voetklachten behandelen?

Helaas krijgen fysiotherapeuten weinig over onze voeten geleerd op de opleiding. Voetklachten worden al jaren doorgestuurd naar de podotherapeut. Daarmee zijn Rob en Joris van De Gangmakerij echt een van de weinigen in voeten gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Voor welke klachten kan ik bij De Gangmakerij terecht?

Je kunt voor alle klachten in je onderbeen, enkel of voet, die je beperken in het wandelen en hardlopen, bij mij terecht. Dat geldt ook voor alle hardloopblessures, zoals MTSS, of een achillespeesblessure.

Andere voorbeelden zijn: